Érezni csodás, de néha olyan nehéz!

 

Játékos érzelmi intelligencia fejlesztő foglakozás 7 – 11  éves gyermekeknek ( s a szüleiknek)

 

Földi életünk szinte minden percében eláraszt bennünket valamilyen érzés. Néha nem is tudatosul, hogy mi is van éppen bennünk. Reagálunk dolgokra, eseményekre, s csak később keressük az okokat. Miért reagáltam így? Milyen érzelem volt az, ami miatt pont így válaszoltam, cselekedtem, gondolkodtam? 

Ha meg tudnánk fogni az érzést, ami kiváltotta a reakciót, ha át tudnánk lényegíteni a negatív érzelmeinket, megváltozna az életünk, boldogabbá, nyugodtabbá válhatnánk. 

Sokszor a kis belső hang, a szívünk hangja érzelmeinken keresztül szól hozzánk. Jelez, hogy jó úton haladunk -e, vagy irányt kellene változtatnunk. Ha döntéseinknél erre is figyelünk, kiteljesedik az életünk, a vállalt életutunkat tudjuk követni, s megvalósítani azt, amiért erre a világra születtünk. 

A gyermekeink számára nagyon fontos, hogy felismerjék a különböző érzelmeket. Fontos, hogy elfogadják őket, s hallgassanak a szívükre. De ugyanúgy szülőként is hasznos tudnunk, hogy a gyermekünkben milyen érzések vannak jelen, ha így vagy úgy viselkedik. 

Ez a különleges foglalkozás szól mind a 7 – 11 éves gyermekeknek, mind a szüleiknek. Együtt játszva, beszélgetve, speciális feladatokat megoldva még jobban megismerjük önmagunkat, s egymást. Lehet jönni együtt, szülő és gyermek, lehet egyedül, vagy egy kis baráttal, barátnővel. 

Sokat fogunk játszani, sokat beszélgetni, meghallgatni egymást, s beszélni saját magunkról. Mindeközben megismerkedünk az érzelmekkel : düh, szomorúság, vidámság, boldogság, s még sok más.

Felismerjük a saját érzelmeinket, s megtanuljuk kezelni tudjuk őket.

Megtanuljuk megkülönböztetni a saját érzéseinket a másik érzéseitől. Ez fontos, hiszen annyi mindent érzünk, sokszor azt is, ami nem a miénk. Megértjük, hogy csak a saját érzelmeinket tudjuk megváltoztatni, másokét nem. De segíteni tudunk nekik, ha ők is akarják. 

Pihenésképpen agyintegrációs gyakorlatokat csinálunk, amit majd az iskolában, vagy otthon is alkalmazhatunk. Egy bálna énekét hallgatva belekóstolunk a meditálásba.

Ha kedvet érzel egy ilyen szülő gyermek foglalkozást kipróbálni, vagy csak szeretnéd, hogy gyermeked még jobban megismerje saját magát, jelentkezz! Nagyon sok szeretettel várok mindenkit, aki rátalált erre a programra! <3

Hol: Flow stúdió, Budapest 1078, Damjanich utca 38

Ár: 5000 Ft/ gyermek     

Ha szülői résztvevőként szeretnél hozzájárulni a foglalkozáshoz, megköszönöm, s az összegét teljesen Rád bízom.  

Cseh Andrea

Pedagógus, kineziológus és még nagyon sok minden. De legfőképpen egy szerető lélek. 🙂

+36 20 2736787

andrea.cseh5@gmail.com

www.azeletajandeka.hu , https://www.facebook.com/azeletajandeka/

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − egy =