Különleges foglalkozás 7 – 12 éveseknek szerdánként

 

 

Kedves iskolás gyermekek és kedves Szülők!

Találtatok már olyan elfoglaltságot iskola után, ami teljesen kikapcsolja, s energiával tölti fel a gyermekeket? S mit szólnátok hozzá, ha mindez a szabadban lenne, akármilyen idő is van odakint? 😉🌳
Egy ilyen délutáni elfoglaltságra hívok minden 7 – 12 éves gyermeket szerdánként a Botanikus kertbe!

Minden gyermeknek naponta legalább 2 órát kint kellene töltenie a szabadban, hogy kimozoghassa magát, felgyülemlett energiái kiszabadulhassanak.   A hűvösebb időben a szabadban tartózkodás ellenállóbbá teszi a gyermekek immunrendszerét, kevesebbet betegednek majd meg. Nézetem szerint nem a hideg miatt lesznek betegek a gyermekek, hanem a sok stressz miatt, illetve ha több gyermek egy légtérben tartózkodik huzamosabb ideig. 
Ezért mi sokat fogunk mozogni, szaladni, különböző mozgásos játékokat játszani, amivel kielégítjük a mozgásigényünket, de érzelmi intelligenciát is tanulunk a játékok alatt, pl: egymásra figyelés, érzelmeink felismerése, kezelése, és még sok minden más.

Tanulunk majd agyintegrációs gyakorlatokat is, ami összehangolja a bal és a jobb agyféltekét. Felébresztjük az alvó jobb agyféltekénket, hogy együtt működve a ballal segítsen bennünket az iskolában, a tanulásban. A gyakorlatok megkönnyítik az írást, olvasást, s mellette energetizálnak, megnyugtatnak bennünket. Ezután könnyebb lesz a tanulás 🙂

 Azért, hogy a napközbeni stresszt is oldjuk, sokat fogunk beszélgetni. Megtanulunk hallgatni, de kimondani  a véleményünket érthető, de kedves módon. Megtanulunk relaxálni, meditálni, zene és/vagy  mese segítségével. 

Megismerjük majd a növényeket, a növények energiáit, s tanulunk kicsit a védelmükről is.

Ha szerencsénk lesz, akkor láthatunk őzikéket,  mókusokat, akik elkísérnek bennünket  :)🐿

Sok szeretettel várok minden gyermeket, akit az erdő angyalai, tündérei és manói hozzám vezetnek!

Mikor: szerdánként 17.00 – 18.00

Hol: Sopron Botanikus kert Főbejárata Bajcsy Zsilinszky ut 4

Ára: 2000 Ft/ foglalkozás

Jelentkezés: Cseh Andrea
+36 20 2736787 vagy www. facebook.com/azeletajandeka vagy
andrea.cseh5@gmail.com

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + tizenhat =